Over mij

Mijn naam is Bernou Nita Ozinga (1985) en ik woon samen met mijn ‘Roemeense stabij’ Dona in Leeuwarden. Ik ben vogelaar, muziekliefhebber, breng graag tijd door met vrienden en familie en doe aan kickboksen en yoga/meditatie. Het is mijn missie om mijn ervaring en talenten in te zetten om de wereld een beetje liefdevoller en mooier te maken.


Ik geloof erin dat we de wereld echt kunnen veranderen als we zowel op persoonlijk, professioneel als maatschappelijk niveau de focus verleggen van prestatie en bezit naar liefde en verbinding. Van welvaart naar welzijn. Van stress naar aandacht. Van discussiëren naar luisteren. Dat begint op persoonlijk niveau. In een wereld waarin zoveel om ons heen gebeurt, vergeten we vaak hoe we echt naar onszelf kunnen luisteren. Als je werkelijk respectvol en liefdevol naar jezelf bent, kun je dat ook naar anderen en de wereld uitstralen.


Na mijn studie Klinische- en Ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, besloot ik niet als psycholoog aan de slag te gaan, maar mijn passie voor muziek en festivals te volgen. Vanaf jongs af aan heb ik al een enorme drive om mijn bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat begon op mijn achtste met het verzamelen van handtekeningen tegen kernproeven en de walvisjacht. Na mijn studie vond ik in het organiseren van festivals en evenementen een creatief en positief middel om mensen en hun wereld een beetje vrolijker te maken en later, om te experimenteren met duurzaamheid en innovatie. 


Als programmeur en projectleider bij De Nacht van Kunst & Wetenschap lag mijn hart bij het opleiden van jonge talenten, het organiseren van het proces en het ontwikkelen van creatieve concepten om moeilijke boodschappen begrijpelijk te maken voor een groot publiek. Daarna werd met het oprichten van het festival Welcome to The Village een droom werkelijkheid. Ons eigen festival, waarmee we de wereld wilden inspireren! Toch merkte ik na een tijdje dat het voor mij niet helemaal klopte. We werkten aan een wereld zoals die volgens ons zou moeten werken, maar ondertussen ging ik er op persoonlijk niveau aan onderdoor. Ik werkte veel harder dan ik kon en verloor mezelf uit het oog, met een burn-out tot gevolg. In de tijd die volgde ging ik behoorlijk aan de slag met het nodige 'binnenwerk'. Dat was bij vlagen behoorlijk pittig en confronterend. Maar het bracht me dichter bij mezelf en ik ontdekte weer wat ik echt belangrijk vind: een leven leiden vol liefde, betekenis en plezier!

In de jaren bij Fers (organisatie voor ondersteuning en innovatie voor o.a. bibliotheken in Friesland) ontwikkelde ik me verder in het strategisch adviseren en begeleiden van (innovatie-)processen voor verschillende maatschappelijke organisaties.


Na een aantal jaren bij Fers besloot ik om weer volledig voor mezelf te werken. Mijn ervaring als cultureel ondernemer en adviseur komen nu mooi samen met mijn opleiding als psycholoog en de liefde voor het werken met mensen.
Met de focus op het (persoonlijke) proces en het kunnen werken in mijn eigen stijl, blijf ik het dichtst bij mezelf. Dan ben ik op mijn gelukkigst en dat gun ik iedereen.


Wil je meer weten over mijn ervaring en achtergrond? Bekijk mijn linked-in pagina.