Over mij

Mijn naam is Bernou Nita Ozinga en ik woon samen met mijn ‘Roemeense stabij’ Donna in Leeuwarden. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan het verleggen van de focus van prestatie en bezit naar aandacht en verbinding. Van welvaart naar welzijn. Van discussiëren naar luisteren. Van hoofd naar hart. Dat begint op persoonlijk niveau. In een wereld waarin zoveel om ons heen gebeurt, is het des te belangrijker om echt goed naar onszelf te luisteren. 


Na het behalen van mijn master in Klinische- en Ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, besloot ik niet als psycholoog aan de slag te gaan, maar mijn passie voor muziek en festivals te volgen. Al van jongs af aan houd ik me graag bezig met hoe we beter kunnen samenleven op deze aardbol. Dat begon op mijn achtste met het verzamelen van handtekeningen tegen kernproeven en de walvisjacht. In het organiseren van festivals en evenementen vond ik een creatief en positief middel om mensen te verbinden en te laten verwonderen en later, om te experimenteren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en (sociale) innovatie. 


Als programmeur en projectleider bij De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen lag mijn hart bij het ontwikkelen van creatieve concepten om moeilijke boodschappen leuk en begrijpelijk te maken voor een groot publiek. Daarna maakte ik een droom waar door met vrienden het festival Welcome to The Village in Leeuwarden op te richten.

Als adviseur bij Fers voor o.a. bibliotheken in Friesland gaf ik strategisch advies in samenwerking en (innovatie-)processen. Op dit moment werk ik onder andere voor het Noordelijk Film Festival als coördinator Maatschappelijke Impact. 

Kan ik iets voor je betekenen als Uitvogelaar? Oftewel als conceptmaker, organisator, adviseur of coach? Ik hoor het graag!


linked-in pagina