Mindfûgelness is een frisse combinatie van mindfulness en vogels kijken. 
Meer weten? 
Lees hieronder verder :)


mindfugelness

Mindfûgelness

Mindfulness is het volledig bewustzijn van je ervaring, in het hier en nu, zonder daar over te oordelen. Tussen mindfulness en vogels kijken zijn mooie overeenkomsten te vinden: de kunst van het observeren van wat er is. En het zijn in stilte. Je ziet en hoort ineens dingen die er altijd al waren, omdat je je aandacht er bewust op richt. Fûgel is Fries voor vogel. En zo ontstond het idee van Mindfûgelness.

Mindfûgelness is voor iedereen die kennis wil maken met meditatie, mindfulness en vogels kijken, en ook behoefte heeft om met anderen tijd door te brengen in (de stilte van) de natuur.

Mindfulness is gezond, natuur is gezond en vogels kijken is superleuk! Wat wil je nog meer?


Eerste try-out
Op 30 juli 2023 organiseerde ik samen met mijn yogadocente Mirjam van der Veen (Yogacentrum Leeuwarden) de eerste try-out Mindfûgelness. Dit deden we in de Prinsentuin in Leeuwarden. Na afloop vroegen we alle deelnemers om feedback. Met die input organiseren we in het voorjaar van 2024 de tweede Mindfugelness-activiteit. Wil je hierbij zijn? Stuur dan alvast een mail naar [email protected]

Over Mirjam en Bernou
Wij worden heel gelukkig van mindfulness en in de natuur zijn, en nemen je graag mee om hier ook op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.
Mirjam heeft haar eigen yogaschool in Leeuwarden en praktijk voor Ayurveda & yogatherapie. Daarnaast is ze verliefd op moeder aarde en leerde zij van haar vader al van jongs af aan de namen van vogels.
Bernou is een echte vogelaar. Ook zij leerde dat van haar vader en sindsdien heeft de liefde voor vogels en natuur haar niet meer losgelaten. Daarnaast verdiept ze zich al een aantal jaren in mindfulness, meditatie en boeddhisme.

Beluister hier het fragment van radio(1)programma Vroege Vogels waar ik vertel over Mindfûgelness en de eerste grutto's van het jaar (v.a. 6.47).