Mindfûgelness is een frisse combinatie van mindfulness en vogels kijken. 

Mindfulness is gezond, in de natuur zijn is gezond en vogels kijken is superleuk! 
Wat wil je nog meer? =]
mindfugelness

Mindfûgelness

Mindfûgelness is voor iedereen die kennis wil maken met mindfulness en vogels kijken, en het leuk vindt om met anderen tijd door te brengen in (de stilte van) de natuur. 

Mindfulness is het bewustzijn van al je ervaringen - je gevoelens, gedachten en de omgeving - in het huidige moment. In het beoefenen van mindfulness train je je geest om, wanneer je bent afgeleid door gedachten of gevoelens, steeds weer met je aandacht in het hier en nu terug te komen. Anders dan veel mensen denken is het niet het doel om je hoofd leeg te maken, maar om bewust te zijn van al je gedachten, zonder er over te oordelen of hier iets aan te veranderen. Een rustiger en leger hoofd is alleen vaak wel een (heel prettig) gevolg van mindfulness en meditatie. Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van deze vaardigheid, die helpt om je mentaal fitter en helderder te voelen.

Toen ik zo'n 7 jaar geleden begon met de beoefening van mindfulness, ontdekte ik de grappige overeenkomsten met het vogels kijken, wat ik al van jongs af aan graag doe. In beide gevallen ben je bezig met de kunst van het volledig observeren van wat er is. En dat doe je allebei vaak in stilte (hoewel dat zeker niet noodzakelijk is). Door je aandacht te richten, ervaar, zie en hoor je ineens dingen die er altijd al waren!  Fûgel is Fries voor vogel. En zo ontstond het idee voor Mindfûgelness. 


Wil je eens mee of een Mindfûgelness-excursie boeken? Neem contact op.

Beluister hier het fragment van radio(1)programma Vroege Vogels waar ik vertel over Mindfûgelness en de eerste grutto's van het jaar (v.a. 6.47).